Direktlänk till inlägg 13 mars 2010

Bygget går in i ett slutskede, Grisarna håller på att fylla avdelningarna.

Av Torsten - 13 mars 2010 12:47

I torsdags hade vi vårt 13:e och sista byggmöte med alla entreprenörerna samlade under byggkoordinator Anders Olssons ledning.Det som kvarstår är montering av inredning i slaktsvinsavdelningarna med el, foder, vatten, damm- och tvättutrustning, som pågår för fullt. I april skall allt vara klart i byggnaderna. Gödseltaken på de tre kvarvarande behållarna vecka 15 och avslutande markarbeten när upptorkning har skett.

Trots den ovanligt långvariga och snörika vintern så har allt fungerat som planerat. Vi hade tur som fick taken på slaktsvinstallarna under så bra förhållanden, som erbjöds. Allt arbete med innerväggar och tak har kunnat genomföras under de besvärligaste vinterveckorna.

Korridoren som skall sammanlänka alla byggnaderna, alltså även de gamla, är nu klar. Så nu kan förflyttning av grisar ske inomhus och utan transportvagn.

Personalutrymmen är så gott som klara, där vi hoppas kunna flytta in om inte nästa så vecka därpå. Vi är rätt så trångbodda nu i de gamla personalutrymmen med nu ytterligare två medarbetare och med alla tillbehör och dokumentationsmaterial som tillhör en avelsbesättning.

Grisningarna sker som planerat var 4:e vecka. Just nu pågår den 3:e grisningen, vilket innebär att vi har fullt med grisar i den första tillväxtavdelningen. Efter nästa grupps grisning, så kommer hela den första byggnaden, suggstallet att vara fullt med grisar.

Våren är på väg med tö på dagarna, men kallt på nätterna, så det kommer att ta några veckor till innan något vårbruk är att tänka på. Det blir ett sent vårbruk. Trots allt så påbörjades skörden av morötter i torsdags. Dessa har varit täckta av ett tjockt halmtäcke hela vintern.


                                                                                               

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torsten - 26 september 2012 18:06

WebLink

Av Torsten - 17 maj 2011 20:32


         

Av Torsten - 9 september 2010 09:01

Det är ett tag sedan sist jag har bloggat. Vårbruk, bevakningen, passningen av grödornas etablering med bevattning, manuell ogräsrensning och växtskydd. Spannmålsskörden är precis avslutad och nu håller vi på att skörda lök och potatis. Mycket in...

Av Torsten - 6 februari 2010 13:40

Efter fruktansvärda snöstormar och jordstormar så fortsätter arbetet enligt tidsplanen. Den första grisningsomgången för tre veckor sedan är avklarad utan större störningar. Endast vissa justeringar med värme och vatten. Den andra avdelningen fylls p...

Av Torsten - 10 januari 2010 12:03

      I mycket kallt väder och även en hel del snö så har den andra längan fått yttertaket på. Snön och nu även jorden som yr i den starka stormen hittar säkert in ändå genom takfoten. Suggstallet är nu så gott som klart förutom personaldele...

Ovido - Quiz & Flashcards