Direktlänk till inlägg 28 augusti 2009

Visningen utvecklades till invigning.

Av Torsten - 28 augusti 2009 23:17

Hej alla intresserade.

Det har varit en intensiv vecka, vilket är helt normalt i augusti månad. I år var det dessutom visning av vårt pågående bygge. Den 4 sept flyttar vi in de första gyltorna i betäckningsavdelningen. Därför försökte vi i god tid tillmötesgå den nyfikenhet och som fanns hos grannar och kolleger. Johan och jag var givetvis också angelägna att nu passa på att visa vårt projekt och undanröja eventuell rädsla och oro. Inbjudna var alla kolleger genom Scans och Lantmännens hemsidor, men också direkt till grannarna och nära kolleger och vänner samt rådgivare, leverantörer och inblandade konsulter.


Det var ett stort intresse eftersom ca 200 personer var närvarande. Färs & Frosta Sparbank bjöd på kaffe och Lantmännen winerbröd och alla bänka sig längs långbord i de blivande ströbäddarna Johan och jag höll en presentation och därefter var det visning i de olika avdelningarna. Var och en kunde också själva läsa på planscher och bilder, om vad varje avdelning var ämnad för och genom sin visuella fantasi skapa sig en uppfattning hur det kom att se ut.

Under tiden grillade Scan och serverade korv med bröd och därtill bjöd Skiold-Datamix på dricka. I det fina vädret såg det ut som alla besökarna var glada och hade en gemytlig mingeleftermiddag och funderade på om hur anläggningen skulle fungera med djur i verkligheten.

Johan och jag vill tacka alla besökarna för det intresse som visades, vilket ger oss stöd och hopp inför framtiden. Vi vill också tacka för de generösa presenterna, blommorna och vin som vi fick ta del av. Ett stort tack till alla representanterna för entreprenörerna, som är inblandade i bygget, för ett lyckat samarrangemang.


För övrigt har vi haft lökodlarmöte i tisdags inför den nyss startade skörden av löken. På måndag börjar vi skördar vår rödlök. Vi startade skörden av stärkelsepotatis i går för leverans på måndag. Även en del matpotatis är blastdödade och kan om ca tre veckor skördas när den blivit skalfast. Bevattning pågår varje dag och natt i morötter, resten av potatisen och sockerbetor. Det är mycket torrt speciellt på betesmarken. I nästa vecka skall vi skjilja ifrån tjurkalvarna och flytta hem dem till rastegården för gödning. Förra veckan avslutades all tröskning, då vi skördade vårveten. All halm är bärgad och den nya halmladan är proppfull med ca 1000 fyrkantsbalar.

 
 
Martin

Martin

31 augusti 2009 17:07

Torsten & Johan! Tack för en trevlig visning/invigning av ert minst sagt imponerande projekt. Lycka till!

http://www.iblandmedia.se

 
Ingen bild

Sofie

5 september 2009 16:11

Det var verkligen trevligt ordnat! Hälsa alla kompanjoner. Och de som bjöd på korv och wienerbröd har i alla fall bildbevis på att många njöt av det!
Hoppas nu grisarna som flyttar in kommer att trivas. Ordnar ni speciell inflyttningsfest för dem?

hälsningar Sofie

 
Ingen bild

Lars

6 oktober 2009 22:31

Hej Torsten och Johan !
Jag skulle bara slaktanmäla några suggor på Scans hemsida, så såg jag att där var bilder från er stallvisning. Det ser imponerande ut. Hoppas att det går bra för er, och att ni slipper ifrån allt för många igångkörningsproblem.
Hälsningar Lars Arvidsson, Åstorp.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torsten - 26 september 2012 18:06

WebLink

Av Torsten - 17 maj 2011 20:32


         

Av Torsten - 9 september 2010 09:01

Det är ett tag sedan sist jag har bloggat. Vårbruk, bevakningen, passningen av grödornas etablering med bevattning, manuell ogräsrensning och växtskydd. Spannmålsskörden är precis avslutad och nu håller vi på att skörda lök och potatis. Mycket in...

Av Torsten - 13 mars 2010 12:47

I torsdags hade vi vårt 13:e och sista byggmöte med alla entreprenörerna samlade under byggkoordinator Anders Olssons ledning.Det som kvarstår är montering av inredning i slaktsvinsavdelningarna med el, foder, vatten, damm- och tvättutrustning, som p...

Av Torsten - 6 februari 2010 13:40

Efter fruktansvärda snöstormar och jordstormar så fortsätter arbetet enligt tidsplanen. Den första grisningsomgången för tre veckor sedan är avklarad utan större störningar. Endast vissa justeringar med värme och vatten. Den andra avdelningen fylls p...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards